lauantai 24. lokakuuta 2015

210. Ilmansatulaa humputtelut Atella


Torstaina minulla oli kouluvalmennuksen lisäksi vielä ratsastustunti jonka menin Atella. Menin ilmansatulaa, koska en jaksanut enää vääntää kunnolla koulua. Poni oli tällä kertaa paljon kivempi kuin viimeeksi, vaikka kuski meinasikin pudota yhteen kulmaan!

Aloitettiin ihan perustehtävillä eli alkuun käynnissä voltteja ja pysähdyksiä. Sitten ravissa käynti siirtymät pitkille sivuille sekä pääty ympyröiden keskelle. Ravissa mentiin vähän turhan hitaasti, mutta käynti siirtymissä Atte lähti itsekseen ravailemaan. Tehtiin tätä molempiin suuntiin, mutta jälkimmäiseen suuntaan meni paremmin koska siinä vaiheessa Atte oli jo paljon herkempi kuin alussa.

Tehtiin itsenäisesti laukannostoja käynnistä ja nostot tulivat oikeasti suoraan käynnistä! Atte nosti super hyvin laukan ja laukkakin meni ihan hyvin mutta siirtymä takaisin käyntiin osoittautui todella vaikeaksi. Laukan jälkeen tuli aina pari askelta kiitoravia ja sen jälkeen vielä monta ravi askelta ennen käyntiä... Laukka parani koko ajan, mutta käynti siirtymät taas huononi. Laukattiin molempiin suuntiin, toisessa suunnassa sain käyttää ihan kunnolla sisäpohjetta ettei takaosa heittänyt sisälle.

Lopputunti menikin volteilla, jokainen jäi omalle voltilleen jossa ensin käynnissä vain asetettiin ja taivutettiin. Sitten vähän etuosakäännösmäisesti väistätettiin takaosaa pienemmällä voltilla, tehtiin tämä molemmissa suunnissa. Käynnissä poni tuntui tosi kivalle! Ravattiin loppuravit joissa poni kyllä juoksi aivan liian lujaa eikä kuunnellut pidätteitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti