sunnuntai 18. lokakuuta 2015

208. Kokoamista


Maanantaina jatkettiin taas Lamocan kanssa ja päästiin taas harjoittelemaan sitä meidän ikuista ongelmaa eli laukan lyhennystä. Lamoca oli alkutunnista tosi hidas, mutta laukka spurttailujen avulla heräsi ja oli sen jälkeen reippaana menossa.

Alkuraveissa Lamoca sai mennä vähän pidemmällä ohjalla, mutta ei taaskaan ihan niin pitkällä kuin yleensä. Lamoca oli siis todella hidas pohkeelle ja meni muutenkin löysästi. Ravattiin molempiin suuntiin ja sitten otettiin vähän reippaampia laukkapätkiä koska kaikki hevoset olivat vähän unessa. Laukassa Lamocaa sai alkuun ratsastaa paljon eteen, ja mentiin pitkät sivut reippaassa laukassa kevyessä istunnassa (sellaisessa mihin pääsin koulujalkkareilla...) ja lyhyillä sivuilla taas otin laukkaa vähän kiinni tai ravi siirtymän.


Käveltiin hetki ja jatkettiin sitten harjoitusravissa. Ravissa tehtiin itsenäisesti voltteja ja ympyröitä tavoitteena säädellä ravia. Volteilla mentiin lyhyttä ravia ja muualla reipasta ja isoa ravia. Kuskilla teetti ongelmia istua nuo kunnon ravaamiset, mutta ehkä opin joskus... Voltit olivat tosi hyviä ja Lamoca ravasi silti aktiivisesti vaikka askel oli lyhyt. Sitten sama laukassa ja nyt laukka oli jo paljon paremmin säädeltävissä kuin viime tunnilla.

Volteilla Lamoca kokosi hyvin laukkaa, välillä tipautti raville kun en itse ollut tarpeeksi nopea. Tein aina pari volttia putkeen niin saatiin hyvä pätkä kootumpaa ja sitten mentiin taas pitkäsivu vähän reippaammin niin Lamoca malttoi keskittyä volteilla. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin sama toiseen suuntaan, ensin ravissa ja sitten laukassa. Lamoca oli melko samanlainen molemmissa suunnissa, mutta jälkimmäisessä laukan kokoaminen onnistui paremmin kun osasin jo itse ajoittaa avut paremmin! Loppu raveissa Lamoca oli tosi hieno, harmi kun kuvaaja lähti aiemmin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti