sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kysymyspostaus osa 2


Haluaisitko olla pideampi?

Haluaisin, koska Lamoca on iso hevonen niin saisin pohkeet paremmin sen ympärille, mikä on kuitenkin tosi tärkeää kouluratsastuksessa. Muuten en lisää pituutta tarvitsisi, ei Lamoca enää hoitaessakaan isolta tunnu vaan ponit pieniltä!

Mp apuohjat?

Itse en näitä juurikaan haluaisi käyttää, mutta jos muut näitä käyttää niin mikäs siinä.

Jos saisit herättää jonkun elämässäsi olleista eläimistä takaisin eloon, kenet ottaisit?

Pennyn.


Kerro lyhyesti sinun ja Lamocan historia

Katsotaan kuinka lyhyeksi tämän saan tiivistettyä... Eli Lamocan kanssa ihan ensimmäistä kertaa tutustuttiin helmikuussa 2013 kun menin sillä tunnilla. Rakastuin Lamocaan jo silloin ja sen jälkeen menin sillä tunneilla vaihtelevasti. Sitten tuli kesän estekurssi jonka menin Lamocalla, siinä tutustuttiin vielä lisää ja Lamoca opetti minua kiltisti pikkuesteillä. Elokuun hoitajakokouksessa aloitin Lamocan hoitajana, ensimmäinen syksy ja alkutalvi meni hoitamisen kannalta aika heikoisti, sillä minulla oli niin kova ikävä Pennyä. Pikkuhiljaa rupesi tallipäivät lisääntymään ja kesällä kävinkin jo päivittäin tallilla ja siinä ollaan pysytty.Tuo syksy ja alkutalvi oli myös sitä aikaa kun en mennyt lähes ikinä Lamocalla, vasta elokuussa 2014 pääsin takaisin Lamocan selkään. Siitä eteenpäin voi lukeakkin täältä blogista.

Koulu- vs esteratsastus?

Kouluratsastus.

Vikellys vs maasto?

En ole ikinä vikeltänyt, mutta sanon silti maastoilun.

Kenttä- vai kouluratsastus?

Kouluratsastus.

Tässä oltiin lähdössä siihen maastoon jossa Lamoca päätti esittää omasta mielestään hienoja liikkeitä, minä
taas en ollut samaa mieltä kun löysin itseni maasta

Kuinka usein hyppäät Lamocalla?

En kovinkaan usein koska ei hypätä meidän tunnilla paljoakaan, mutta noin kerran kahdessa-kolmessa kuukaudessa, joskus useamminkin.

Kuinka usein käyt Lamocan luona?

Nyt kun olen Lamocan ainut hoitaja (pari viikkoa sitten oli hoitajakokous, ja jatketaan edelleen kahdestaan Lamocan kanssa) niin käyn hoitamassa sitä kuusi kertaa viikossa.

Haluaisitko Lamocan omaksesi?

Tietysti, mutta sen on harmillisesti lähes mahdotonta, aina voi haaveilla...


Kerro kolme Lamocan hassua tapaa

Ihan ensimmäiseksi Lamoca haistelee usein Lilin loimia ja sen jälkeen irvistelee. Toinen on se että se syö kaiken mitä sen eteen tulee, yksi sen lemppareista on pesusieni. Kolmas on se kun sitä harjattaessa (ei aina) se "rummuttaa" ruokakuppiaan turvallaan kun se heiluttaa turpaansa.

3 plussaa ja 3 miinusta omassa ratsastuksessa?

+ Olen napakka ratsastaja eli saan laiskatkin hevoset liikkumaan
+ Pystyn menemään aika erilaisilla hevosilla
+ Pystyn kokoni puolesta menemään myös pienillä poneilla (juu en keksinyt muuta :D)
-  Olen aika kova kädellä, sillä unohdun useasti vain vetämään jos pidäte ei mene läpi
-  Huono tasapaino
- Kantapäät eivät kestä alhaalla

Mitkä ovat sinun tavoitteet ratsastuksessa pitkällä tähtäimellä?

Oppia ratsastamaan hyvin myös erilaisilla hevosilla ja saada ne kulkemaan paremmin. Esteillä saada omaa estesilmää paremmaksi ja mukautumista paremmin hyppyihin. Kisoissa olisi tavoitteena päästä menemään alue- ja seuratasolla (ja tallikisoissa) HeB:tä ja esteillä 80cm radat seura/tallikisoissa.


Jos et hoitaisi Lamocaa, niin ketä?

Jos ajatellaan niin etten olisi ikinä edes alkanut hoitamaan Lamocaa, niin hoitsuna saattaisi olla Liini koska se oli yksi hoitohevos vaihtoehdoista. Mutta jos Lamoca lähtisi nyt, niin en ottaisi uutta hoitoheppaa ja pitäisin varmaan taukoa ratsastuksestakin.

Lamocan oudoin tapa?

Lamocalla on paljon hassuja tapoja, mutta oudoin on varmaan se kun Lamoca "mupeltaa" hiuksiani! Lamoca, kaikki ok?

Parhaat hetket Lamocan kanssa?

Parhaita hetkiä ovat ne kun ollaan vain oltu kahdestaan Lamocan karsinassa ja olen rapsutellut sitä ja Lamoca puhaltelee lämmintä ilmaa käsiini ja naamalleni.

Parhaat onnistumisen tnteet ratsastuksessa?

Paras onnistumisen tunne tuli varmasti syksyllä olleesta Tuijan valkasta, Lamoca oli silloin niin hyvä ratsastaa!! Toinen silloin kun menin syksyllä Lamocalla ilmansatulaa ja heppa oli niin hieno. ♥


Paras muisto Lamocasta, miusta ja siusta?

Eli paras muisto Lamocan ja Kreetan kanssa. Kuten monet tietää (ainakin hubsilaiset tietää) niin Kreetta oli Lamocan toinen hoitaja ja oltiin hyviä kavereita (ja ollaan siis edelleen hyviä kavereita) eikä meillä ollut sellaista mustasukkaisuutta että "Tänään on mun hoitopäivä, mee pois" yms. En tiedä mikä niistä monista muistoista on paras, mutta yksi parhaimmista on se kun viime vuoden kouluseuramestauuksien jälkeen käytiin Lamocan kanssa kävelemässä maastossa. Pysähdyttiin monesti ottamaan kuvia Lamocan kanssa ja tykättiin kaikki kun päästiin vähän maastoon kävelemään.


Jos saisit toivoa jotain mitä se olisi?

Jos saisin toivoa mitä vain, toivoisin että saisin ostettua Lamocan omakseni sitten kun sen tulee aika siirtyä eläkkeelle ratsastuskoulusta.

Tavoitteet tälle vuodelle?

Näistä tein oman postauksenkin, mutta niistä on tavoitteet sen verran muuttuneet että tarkoitus olisi tällä kaudella startata myös aluekisoissa.

1 kommentti: