tiistai 2. helmikuuta 2016

265. Rento ja letkeä

Rento ja letkeä. Nuo kaksi sanaa kuvaavat parhaiten sitä hevosta joka mulla oli allani torstaina. Eli Lamocaa. Lamoca tuntui ravissa ihan tosi hyvältä ja Outi sanoikin Lamocan näyttävän tosi rennolta ja että se ei ollut laiska mutta ei myöskään juossut. Tuota samaa fiilistä sitten ruvetaan hakemaan useamminkin!

Lamoca oli jo alkutunnista tosi herkkä ja lähti heti alkuraveissa hyvää, aktiivista ravia. Lamoca sai mennä vähän pidemmässä muodossa, mutta ei läheskään niin pitkänä kuin kesällä. Tein paljon isoja ympyöitä sekä vähän vasta-asetuksia pitkille sivuille. Harmillisesti alkutunnista ei ollut vielä kuvaajaa, sillä heppa oli niin hieno!
Välikäyntien jälkeen jatkettiin tekemällä etuosakäännös joka kulmaan (otettiin vähän pienempi kenttä niin käännöksiä tuli paljon). Tässä Lamoca ei ollut enää läheskään niin rento, mutta teki parhaat käännökset mitä ikinä! Askeleet olivat alkuun vähän kiireisiä, mutta pääosin käännös oli oikein mallikas. Pikkuhiljaa sain pidätteet paremmin läpi, jolloin saatiin lyhyempiä ja hallitumpia askeleita.

Laukattiin molempiin suuntiin ympyrällä, sain lyhentää laukkaa aika reilusti sillä ponit olivat paljon hitaampia. Lamoca lyhensi askelta aika hyvin, kerran pudotti pariksi askeleeksi raville kun unohdin kokonaan pohkeet. Tehtiin käännökset vielä toiseenkin suuntaan ja meni hyvin, ehkä aavistuksen huonommin kuin toiseen suuntaan sillä heppa oli vähän innoissaan. Tehtiin vielä yksi kokonainen etuosakäännös, joka ei taas mennyt niin hyvin kun en heti hoksannut että miten päin pitikään kääntyä. Ravattiin vielä loppuravit, joissa hepalta löytyi taas hyvä oma moottori.2 kommenttia: