lauantai 6. helmikuuta 2016

Kysymyspostaus osa 1Miksi aloitit aikoinaan Lamocan hoitamisen?

Totta puhuen Lamoca jäi mieleeni heti, kun pääsin ensimmäistä kertaa sen kanssa touhuilemaan. Eli ihan ensimmäisen kerran kun menin sillä ja hoidin sitä. Lamoca löysi tiensä sydämeeni jo silloin ja ajatus sen hoitamisesta jäi pyörimään päähäni. Minulla oli kuitenkin silloin hoitohevosenani Penny, joten ajatus jäi siihen. Kun Penny lopetettiin Lamoca palasi heti mieleeni, tiesin että Lamoca on se oikea. Seuraavassa hoitaja kokouksessa tein elämäni parhaan päätöksen, ja sen jälkeen sain alkaa kunnolla tutustumaan elämäni hevoseen.

Ekoja yhteiskuvia (marraskuu 2013)

Mikä Lamocassa on parasta?

Luonne. Kuten olen varmasti jo aiemminkin kertonut niin Lamocalla on maailman ihanin luonne. Pohjimmiltaan se on todella kiltti, mutta se on kumminkin aika varautunut ketä se päästää lähelleen, Lamoca on myös "suojelun haluinen" sillä aina kun olen yksin sitä hoitamassa niin se on todella kiltisti ja tyytyväinen, mutta sitten jos joku toinen erehtyy silloin tulemaan karsinaan kun olen siellä Lamocan kanssa niin se alkaa tuuppimaan ja luimimaan sille että "meneppäs nyt pois, me ollaan täällä nyt kahdestaan". Ajattelin tehdä tästä Mikä Lamocassa on parasta?, erikseen postauksen joten eiköhän tämä riitä tähän.

Huonoin puoli Lamocassa?

Kerjääminen. Lamoca kerjää aika paljon, sekä sitten jos se ei saakkaan herkkua niin se suuttuu. Kun Lamoca kerjää se yrittää kaikin keinoin kääntää kaikkien huomion itseensä, eli korvat tötterölle ja sitten pään heiluttaminen ylös-alas. Jos tuo ei tepsi se käy tuuppimaan ja ihan viimeinen keino on näykkiminen jos sillä menee hermot. Siinä vaiheessa ei kyllä mitään herkkuja tipu, ja kun komennan sitä niin se tajuaa kyllä lopettaa.

"Ai mitenni kerjäämine on paha tapa???"

Parhaat tallikaverit?

Parhaimmat on varmasti Kaisla, Riina, Hannele ja Emppu (sekä Viivi, Tuuli ja Roosa). Vaikka enimmäkseen aina tallilla ollessa hoidan Lamocaa, mutta vähintään silloin kun Lamoca on tunneilla niin jää ylimääräistä aikaa.

Oletko mielestäsi kehittynyt kouluvalkassa ja miten?

Olen, tosin en niin paljon kun tavoitteissa oli (tähän mennessä). Ilman kouluvalkkaa en olisi varmasti uskaltautunut menemään helppoa beetä, sekä ei oltaisi Lamocan kanssa lähelläkään tätä tasoa. Kunhan saadaan enemmän oikeita kouluvalmennuksia alle ja hyviä vinkkejä niin hyvä tulee!

Mp Jamilla?

Hauska suokkiputte kaikinpuolin, jolla voisin mennä useamminkin kun tällä tammalla olen mennyt vain kaksi kertaa.


Treenaatko ratsastusta muuten kuin ratsastamalla?

Riina taas osaa muotoilla kysymykset niin upeasti! Mutta en oikeastaan, ellei tallille ja kouluun pyöräilyä lasketa, sitä kun päivässä kertyy aika paljon.

Top 5 hevoset hubsilta?

1. Lamoca 2. Tivano 3. Rico 4. Belle  5. Dille/Jamilla, tämä oli oikeasti tosi vaikea koska en oikesastaan edes mene muilla kuin Lamocalla ja Tivanolla.

Inhokki hevonen hubsilta jolla et haluaisi mennä?

Tällä hetkellä minulla ei ole niinkään "inhokkia", mutta jos itse saisin päättää kellä menen niin Atte (tai Riona) jäisi kauas kärjestä. Vaikka poni oli ihan kiva kun viimeeksi sillä menin, mutta meidän yhteistyö ei vain toimi.


Mikä on sun lempiväri?

Niin, jos jollekkin on vielä epäselvää niin vihreä! Se on myös meidän tiimiväri Lamocan kanssa, välillä vaaleanvihreä ja välillä tummanvihreä.


Muokkaatko kuviasi? Jos muokkaat niin miten?

Muokkaan kaikki kuvat mitä julkaisen täällä blogissa, tai kuvien värit ovat haaleita. Värien muokkaamiseen käytän Gimppiä, ja sieltä säätö-arvoja tai käyriä. Olen tosi laiska kuvien muokkauksessa joten muokkaus jää yleensä siihen, mutta joskus rajaan kuvia sekä poistan häiritseviä asioita.

Lempihepat top 3 jos Lamocaa ei lasketa?

Ehdoton ykkönen on Eki ja kakkonen Tivano. Kolmonen on varmaan sitten Rico tai joku muu, en tiedä.


Miksi postaat?

Että saan kirjoitettua kaikki tallilla tapahtuneet asiat jonnekkin josta saan ne myöhemmin luettua.

Lamocan lempipuuha?

Lamocalla on kaksi lemppari puuhaa, esteet sekä herkut. Molemmat on sen mielestä sellaisia että niitä ei voi koskaan olla liikaa!

Monta satulahuopaa oot ostamu Lamocalle?

Seitsemän, tosin yhden niistä myyn kohta Kreetalle.

Lamocan hiemoin huopa? (kuvaa)

En oikeastaan edes osaa päättää mikä on hienoin huopa, varmaan joko tämä uusin huopa tai tuo josta kuva alla.


Jos voisit muuttaa jonkun asian Lamocasta minkä vaihtaisit?

Varmaan ratsastaessa sen päällä venkoilun, koska se on välillä tosi ärsyttävää, toisaalta tämä ei ole ongelma jos on tarpeeksi kevyt käsi.

Lempiponi?

Eki!


Onko Lamoca elämäsi hevonen?

On. Lamoca saa minut aina hyvälle tuulelle vain pelkästään olemalla ihana itsensä, en tiedä päivääkään jolloin olisin tallilta lähtenyt huonolla tuulella. Luotan Lamocaan ihan eritavalla kuin kehenkään muuhun hevoseen, ja sen kanssa uskallan tehdä asioita mitä en ikinä tekisi muiden hevosten kanssa. Lamocaa ihanempaa hevosta minulla ei tule koskaan vastaan, se on minun sielunkumppani. Minun elämäni hevonen.Lempivärisi vihreän jälkeen?

En oikeastaan edes tiedä, mutta ehkä tumman sininen.

Lamocan lempiherkku?

Likit "nuolukivi"!!!


Ikuinen kesä vaiko ikuinen talvi? perustele

En tykkää kesästä koska on liian kuuma ja talvella on liian kylmä, joten sanon että ikuinen syksy!

Oletko koulu- vai esteratsastaja?

Kouluratsastaja, tasan vuosi sitten väitin ihan toista, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon ja mieli on ehtinyt muuttua. Tästä mieli tuskin enää muuttuu, sillä estekentät eivät ole enää läheskään yhtä houkuttelevia kuin kouluradat.

Isoin hyppäämäsi este?

En ole hypännyt kovin korkeitan. mutta korkeimmillaan ehkä 70cm jos sitäkään.

2 kommenttia:

  1. Kiva kysymyspostausten ensimmäinen osa! Ihanat kuvat, odotan toista osaa innolla:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista