perjantai 26. kesäkuuta 2015

161. RaviponiEilen menin taas Tivanolla, mutta tällä kertaa ei mennyt ihan putkeen. Poni varmaan kuvitteli olevansa raveissa, sillä se vain kipitti menemään eikä välittänyt yhtään mitä tein selässä. En varmaan enää ainakaan vähään aikaan laita tuolle ponille kannuksia, riippuu miten se sitten toimii ilman.

Poni tuntui heti alusta asti tosi reippaalta, olisin antanut sen mennä alkuravit pitkällä ohjalla, mutta en saanut sitä hidastamaan yhtään pelkällä painolla. Tehtiin lähinnä ympyröitä ja käynti-ravi siirtymisiä molempiin suuntiin alkuverkaksi. Tivano ei kuunnellut yhtään pidätteitä ja jäi käynti siirtymisissä hipsuttelemaan pienenpientä ravia. Sitten kun sain sen vihdoin käyntiin lähti poni omia aikojaan ravailemaan. Siirtymät pehmeni pikkuhiljaa, oltaisiin tarvittu vielä vähän enemmän aikaa näiden treenaamiseen.


Välikäyntien jälkeen tehtiin keskiympyrä ja toiseen päätyyn pääty-ympyrä laukassa. Laukannostot meni vähän niin ja näin ja sitten laukassa poni vain juoksi, taas. Ympyröille sai tehdä vasta-asetuksia, mutta kokeilin kerran ja silloin tuloksena oli vain laukanvaihto... Tehtiin tämä molempiin suuntiin, mutta kummassakaan suunnassa ei kovin hyvin mennyt. Loppuravit ravailtiin taas turhan reippaasti kenttää ympäri viipottaen.


Tunnin jälkeen Lamoca olikin tallissa vaikka sen olisi pitänyt mennä kuuden tunnille. Lamoca menikin sitten vain yhden tunnin, mutta se oli ihan hyvä sillä tämä viikko oli ollut vähän rankempi. Harjasin heppaa pitkään ja selvitin hännän ja harjan, sekä laitoin häntään hoitoseerumia ja helosania yhteen jalkaan.

Venyteltiin Lamocan kanssa ja Lamoca oli taas tosi seurallisella ja uteliaalla päällä. Se kutitteli naamaani turvallaan ja tökki kaikkia ohi kulkijoita. Laitoin heppasen kuntoon kahdeksan tunnille ja autoin ratsastajan selkään. Siivosin vielä karsinan ja lakaisin käytävän.

Lamoca oli muutenkin vähän hassu ;)♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti