torstai 11. kesäkuuta 2015

156. Ilman satulaa höntsäilytTänään lista oli jo valmiina ja minulle oltiin laitettu Rico, mutta vaihdettiin Sinin kanssa ja sain onneksi Tivanon sillä minun ja Ricon yhteistyö ei ihan toimi. Menin ilman satulaa, alkuun vähän epäilytti miten menee ja kestänkö kyydissä kun olin viimeeksi ilman satulaa mennyt joulukuussa ja Tivanolla viimeeksi helmikuussa... Murehdin ihan turhaan sillä Tivanosta kuoriutui oikein mukava kouluratsu.

Alkukäynneistä lähtien poni tuntui mukavan reippaalta, mutta käynti volteilla meinasi vauhti hiipua. Ravissa menin alkuun aika hitaasti sillä oma tasapaino oli vähän hakusessa. Pikkuhiljaa aloin taas tajuamaan kuinka siellä selässä pitää olla ja pystyttiin menemään Timon kanssa ihan oikeaakin ravia eikä vain hissuttelua. Ravailtiin molempiin suuntiin ja tein vähän ympyröitä ja voltteja taivutellen vähän ponia.


Tehtiin käynnissä pitkille sivuille vähän sulkutaivutuksen tapaisesti takaosaa sisälle tai ulos ja asetus samaan suuntaan. Tämä oli aluksi tosi vaikeaa meille, koska Tivano on enemmänkin esteponi. Pian alettiin molemmat tajuamaan jutun juoni ja saatiin ihan kelvollisia pätkiä. Sitten jäätiin vähän pienemmälle alueelle ja tehtiin kulmat niin että hevosen takaosa on sisällä koko kulman ajan. Ekat kerrat meni vähän niin ja näin mutta saatiin pari tosi hyvääkin kulmaa!

Ravailtiin hetki uraa pitkin ja tehtiin vasemman laukan nostoja, itse tein vain pari sillä laukka oli aika kamala istua. Tehtiin toiseenkin suuntaan kulmat ja ne meni vähän huonommin kuin toiseen suuntaan, mutta lopetettiin ihan super hyvään kulmaan. Sitten loppuravit jotka poni kipitti menemään oikein reippaasti.

Iloinen poni ja ratsastaja loppuraveissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti