maanantai 22. kesäkuuta 2015

159. Pukkeja kerrakseen


Otettiinkin kaksi tuntia pomppikseen, torstaille ja sunnuntaille. Sain onneksi mennä Eksalla molemmat tunnit. Sunnuntaina olisin voinut ottaa Saran, mutta halusin mielummin Ekin. Ekillä oli vieläkin ihan kamala talvikarva ja siinä riittikin harjaamista. Torstailta ei ole kuvia, joten kaikki kuvat on sunnuntailta.

Torstain tunnilla aiheena oli loivakiemura ja asetukset. Alkuverkat käynnissa ja ravissa, sitten tultiin käynnissä toiselle pitkälle sivulle loivakiemura. Oikealle poni asettui tosi hyvin, mutta vasemmalle sen on vaikeampi asettua sillä sen oikea lapa on ihan jumissa. Pikkuhiljaa alkoi vasen asetuskin löytyä. Tehtiin kiemuraa käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin ja ponilta löytyi lopuksi oikein hyvää raviakin!

Oikealle (Ekin vaikeaan suuntaan), tehtiin laukannostot ravista kiemuran loppuun. Pari kertaa tuli väärä laukka mutta kulmassa tuli hyviä vaihtoa, ainakin etujaloilla... Oikea laukka nousi pukkien kautta ja laukassa poni sitten meni ja kovaa. Vasemalle tehtiin nostot käynnistä, eka nosto tuli ravin kautta. Seuraava olisi ihan hyvä, mutta Eksapeksa veti pään alas ja pukitti ja lähti vasta sitten laukkaan. Vika nosto oli ihan super ja siihen oli hyvä lopettaa.Sunnuntaina alkukäyntien ajan istuinkin kentän laidalla vettä juoden, kun meinasin kaarrossa pyörtyä ponin selkään. Oli siis tosi kuuma enkä ollut muistanut juoda... Selästä kävelin vielä hetken pitkin ohjin sitten ohjat tuntumalla pari pysähdystä ja volttia. Ravissa tehtiin aluksi tempon muutoksia ja poni yritti sitkeästi tarjota laukkaa. Saatiin tosi hyviäkin pätkiä, mutta jarrut oli taas kerran vähän hukassa.

Ravailujen jälkeen tultiin käynnissä pituushalkaisijalle ja siitä pohkeen väistö uralle jossa ravi siirtymä. Eki ei oiken osaa väistöjä ja toisen lavan jumissa olo ei ollut ihan helppo yhdistelmä. Ekalla kerralla mentiin vähän lapa edellä, mutta seuraavalla kerralla poni kävi peruuttamaan ja pukittelemaan. Tämä toistui monta kertaa ja jäätiin sitten tekemään etuosakäännöstä niin että poni kuuntelee vasemman pohkeen. Ekillä kun on se ongelma että se ei kuuntele pohkeita kunnolla. Oikean laukan nostot on lennokkaita ;)


Saatiin pari hyvää väistöaskelta ja vaihdettiin suuntaa. Toiseen suuntaan poni taas vähän pelleili, mutta tämä suunta oli kuitenkin paljon helpompi. Parin kerran jälkeen nostettiin oikea laukka uralle tullessa ja ekasta nostosta tuli jo oikea laukka. Tosin se taisi tulla Eksalta vahingossa kun se jäi pukittelemaan... Nyt saatiin lähes joka kerralla oikea laukka eli vähän kehitystä!

Toiseen suuntaan laukattiin uraa pitikin, ja yritin lähinnä saada laukasta vähän lyhyemmän mutta aktiivisen. Eki nimittäin yritti vain kaahailla, mutta tähän suuntaan laukkaa pystyi kuitenkin säätelemään paljon enemmän kuin oikeaan. Ravailtiin loppuravit ja käveltiin tallin pihaan jossa otettiin satula pois ja mentiin vielä rantaan vähän kahlailemaan.
Seuraavan kerran nään Eksaa leirillä joka alkaa 13.7!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti