torstai 16. huhtikuuta 2015

135. Pikkuponi ratsastaja ilmoittautuu!


Elikkäs eilen kun menin tallille lista oli jo valmiina ja meninkin taas pienen tauon jälkeen Fionalla. Ihan hyvillä fiiliksillä lähdin tunnille, tosin odotin hieman onnistuneempaa tuntia kuin viime kerralla. Mentiin ulos, vaikka oli vähän pilvinen ja sateinen sää, yhdessä vaiheessa tuntia satoikin hetken aika kovasti!

Alkukäyntien jälkeen tein parit pysähdykset ja voltit ja sitten lähdettiinkin jo ravailemaan. Pyysin Fionaa jo tässä vaiheessa kunnolla eteenpäin ja se jää ravissa tosi helposti "paikalleen" eikä liiku paljon yhtään eteen. Kun oltiin ravailtu molempiin suuntiin alettiin tulemaan pituushalkaisijalle, ja pituushalkaisija mentiin avotaivutuksessa. Fiona ei tosiaankaan päästänyt mua helpolla ja sain tehdä oikein kunnolla töitä ettei poni lähde valumaan pois linjalta. Loppua kohden kuitenkin tuli tosi hyviäkin pätkiä, kun molenmat tajuttiin mitä pitää tehdä.
Tehtiin toiseenkin suuntaan pituushalkaisijalle avotaivutusta ja tämä suunta oli selvästi vaikeampi Fionalle. Poni oli tosi vaikea saada taipumaan ja tähän suuntaan ei saatu yhtä hyviä pätkiä kuin edelliseen. Käveltiin välikäynnit ja sen jälkeen mentiin toisella pitkällä sivulla pohkeenväistöä käynnissä ja toinen pitkäsivu laukassa.

Fiona ei olisi taas millään halunnut tehdä väistöaskeleita ja vauhtikin hidastui tosi hitaaksi väistössä. Lopussa saatiin parit ihan ok pätkät, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Laukassa poni olisi vain halunnut mennä kovaa, mutta sain Fionan malttamaan ihan hyvin. Mentiin toiseenkin suuntaan samaa tehtävää, siihen meni paljon paremmin. Fiona suostui väistämään pohjetta paljon helpommin ja malttoi laukassakin paremmin.

Lopuksi ravailtiin vielä kenttää ympäri ja tehtiin pari kolmikaarista. Annoin Fionan venyttää kaulaa vähän pidemmälle ja se rentoutuikin ihan kivasti. Fiona oli tosi kiva ja voisin mennä joskus toistekkin sillä tunnin vielä kun pystyn sillä menemään.

Lisäsin viime postaukseen vielä kooste videon tunnista, kun unohdin sen laittaa aiemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti