keskiviikko 5. lokakuuta 2016

331. I'm back!


En edes muista milloin olen viimeeksi kirjoittanut tänne blogiin, mutta nyt on vihdoin koeviikko taltutettu joten aikaa jää vihdoin blogillekkin. Aika on ollut viime aikoina tosi vähissä, kun päivät menee koulussa, illat tallilla ja yöt läksyissä, ei ehkä se kaikista paras toimintatapa, mutta ihan toimiva. Tässä parin-kolmen viikon aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja minun ja Lamocan eka aluestarttikin käytiin pyörähtämässä.

Pari viikkoa sitten pääsin vihdoin takaisin Bellen selkään ja menin sillä kaksi perättäistä tuntia yhden torstaina ja toisen perjantaina! Torstaina olin estevalkka tunnilla ja päästiin pitkästä aikaa hyppelemään. Poni hyppäsi ihan super hyvin ja hyppäsi taas paljon luottavaisemmin ja varmemmin. Yhdessä alkuverkka hypyssä annoin vähän liikaa tilaa edestä, jolloin poni päätti ihan viime tingassa kieltää. Lopuksi poni hyppäsi tosi hyvin sille aika ison pystyn ilman yhtään epäröintiä!!


Perjantaina sitten tuuppailtiin Bellen kanssa ja sain jo paljon parempaa tuntumaa poniin, kun välissä ei ollut niin pitkää taukoa. Tehtiin aika itsenäisesti volttteja käynnissä sekä ravissa alkutunti ja tässä vaiheessa Belle oli vielä aika jäykkä. Laukan jälkeen poni vertyi tosi hyvin ja oli tosi hyvä loppuraveissa vaikkakin vähän väsynyt.


Tämän viikon kouluvalkan menin Dillellä, meillä oli ilmeisesti joku hevoset vaihtoon -päivä, kun meillä kaikilla oli ihan oudot ratsut. Alkuun tehtiin käynnissä puolikas voltti väistättäen takaosaa ulos, sitten siitä käännettiin toiseen suuntaan voltti jossa ratsastettiin käyntiä eteen ja sen jälkeen toinen puolikas voltista väistättäen takaosaa ulos. Tämä sujui meiltä hyvin, Dille oli todella yhteistyönhaluinen. Ravattiin hetki ja sitten tehtiin samat voltit ravissa niin että ensimmäinen puolikas lyhennettiin ravia ja toisella voltilla eteen ratsastus ja sitten taas kiinni ja lyhennys.

Tämän jälkeen siirryttiin keskiympyrälle jossa nostettiin oikea laukka ja käännettiin ympyrän avoimelta sivulta vastalaukassa ympyrä ja sitten palattiin takaisin ympyrälle. Tämä oli oikeastaan yllättävän helppo tehtävä Dillen kanssa, kun Lamocan kanssa olen tottunut siihen että kaikki keskittyminen menee vastalaukan ylläpitoon. Dillen kanssa riitti vain pieni asetus vasemmalta ja se meni kiltisti vastalaukkaa. Vasempaan kierrokseen nostettiin ympyrällä oikea laukka ja hetki ympyrällä vastalaukkaa, jonka jälkeen vielä hetki myötälaukkaa. Vastalaukka vähän kuumutti Dilleä ja loppuraveissa löytyi ainakin hyvä energia!Eilen menin Tivanolla koulutunnin ja poni oli aika väsyneen oloinen eikä missään vaiheessa keskittynyt kunnolla. Aluksi tehtiin käynnissä volttikahdeksikkoa puomien yli, niin että ensimmäisellä voltilla koottiin käyntiä ja toisella ratsastettiin eteen. Ravissa tehtiin tätä samaa, ja eteen ratsastus ei varsinkaan lähtenyt yhtä hyvin kuin olisi voinut ja kokoamisessa takajalat jäivät vähän talliin ja poni kompuroi puomiin.

Laukassa tehtiin vastalaukkaa suoralla uralla ja alkuun edes laukka ei noussut kunnolla koska poni ei vastannut pohkeeseen yhtään. Saatiin hyviäkin pätkiä vastalaukkaa ja vaihtoja tai pukkeja ei tainnut tulla yhtään. Loppuraveissa poni alkoi vasta vähän heräilemään ja liikkui hyvin.

Vanha kuva joltakin tunnilta

1 kommentti:

  1. Miksi heität kädet sivuille kun lähdet mukaan hyppyyn?

    VastaaPoista