sunnuntai 23. lokakuuta 2016

334. Ihka ensimmäinen aluestartti


Paria päivää vaille kuukausi sitten mentiin ensimmäinen aluestartti Lamocan kanssa ja luokkana oli Helppo B KN special. Haettiin vain kokemusta ja kaikkien yllätykseksi ei oltu luokan viimeisiä. Oltiin toiseksi viimeisiä ja viimeinen ratsukko hylättiin, mutta sitähän meidän ei tarvitse mainita, eihän? Kaikesta huolimatta olin tyytyväinen tulokseen, ensi kerralla sitten paremmin, tai sitä seuraavalla...Lamoca on haastava hevonen kouluratsastukseen, se on todella herkkä suustaan ja pienikin nyppäisy ohjasta saa Lamocan suuttumaan. Tuomarin kommentti kuvasi todella hyvin rataamme; "Iso ratsu jolla tänään vaikeuksia kuolaintuntuman hyväksymisessä." Tuomari oli kuitenkin hyvin kannustava ja sanoi, että treenaamalla meistä voi tulla vielä hieno pari tms. 

Epätasaisuus edestä laski pisteitä roimasti ja saatiin 53.700 prosenttia. Radalla tuli todella hyviä pätkiä, mutta myös melko suuria rikkoja. Minun ensimmäiseksi aluestartiksi ja Lamocan ensimmäiseksi aluekoulustartiksi vuosiin kuitenkin ihan kelpo tulos. 
Viime viikon sunnuntaina oltiin Jonna Aaltosen kouluvalmennuksessa ja ei oltu ihan täydessä iskussa. Lamoca oli vähän hassu ratsastaa, nimittäin se oli todella hidas pohkeelle, mutta juoksi silti liian kovaa. Lamoca oli myös tosi jännittynyt käynnissä sekä ravissa ja Jonna sanoikin Lamocan olevan kuin kameli. Laukassa Lamoca rentoutui kuitenkin hyvin ja oli sen jälkeen hyvä ratsastaa.

Tämä valmennus oli vähän sellainen ns. tutustumis kerta ja seuraava valmennus onkin sitten marraskuussa. Tehtiin siis perusjuttuja ja oltiin oikeastaan koko aika pääty-ympyrällä jossa aseteltiin ja taivuteltiin hevosia. Sainkin kuulla siitä että asetan Lamocaa liikaa ja koska se on kaulan ja päänsä kanssa tuollainen kameli ja saa sen taipumaan vaikka miten, niin sille on helppo kääntää lähes koko kaula ja lintsata siten.

Laukan jälkeen Lamoca rentoutui ja loppuraveissa se liikkui hyvin eteen-alas. Sekä minä että valmentaja oltiin sitä mieltä että siitä olisi ollut todella hyvä jatkaa vielä toinen tunti, Lamoca ei ehkä niinkään kun raukka oli ihan hiestä märkä. Ei kuitenkaan mennyt läheskään niin hyvin mitä on mennyt, mutta ehkä tämä tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti