lauantai 15. lokakuuta 2016

333. Sarjavaihtoja

Blogi on ollut jo pitkään rappiolla, joten tähän postaukseen tungin kaikki tunnit mitä Lamocalla menin tässä blogitauon aikana. Ollaan päästy aika paljon treenaaman ihan sileällä, sekä kerran puomeilla ja esteillä. Yhdet koulukisatkin käytiin pyörähtämässä mutta siitä tulee oma postaus as soon as possible.

Kisaviikon maanantaina menin Lamocalla ja laitoin kannuksetkin pitkän tauon jälkeen jalkaan, kun kisoissa ne ovat kuitenkin pakolliset. Meillä oli itsenäinen alkuverkka ja menin oikeastaan vain kaikki askellajit läpi. Lamoca oli ihan ok ratsastaa, mutta välillä jäi pohkeen taakse. Kun oltiin verrytelty tehtiin radan asioita ja meillä ravi jäi hieman löysäksi, kun taas laukka ja käynti olivat välillä vähän liiankin energisiä. Loppua kohden saatiin laukassa hyviä pätkiä, mutta laukkalävistäjällä Lamoca aina jännittyi koska olisi halunnut tehdä vaihdon joka ei ohjelmaan kuulu.
Tiistaina pääsin myös Lamocan selkään ja vuorossa oli puomeja. Lamoca oli alusta asti ihan menossa, koska puomithan on melkein esteitä. Tultiin aluksi puomeja käynnissä ja sitten ravissa, näissä askellajeissa Lamoca pysyi vielä pöksyissään ja Lamoca oli tosi hyvä ratsastaa. Kun lisättiin tehtävään laukannosto puomien välissä alkoi Lamocalla aivot kuumenemaan kun se ei enää tiennyt mihin jalkansa laittaa (mentiin ehkä vähän liian kovaa).

Kun oltiin tultu tämä pari kertaa, Lamoca nosti vahingossa väärän laukan ja korjattiin se laukanvaihdolla keksi Lamoca itselleen vähän haastavamman tehtävän kun eihän kunnon estehevoselle riitä pelkkä yksi laukkapuomi. Loppujen lopuksi esitettiin sitten sujuvat sarjavaihdot ja sen jälkeen hienot laukkaspurtit. Loppuraveissa Lamoca liikkuikin sitten tosi hienosti ja rennosti, kun oli vähän päässyt purkamaan energiaa.


Perjantaina oli vielä viimeiset treenit ennen kisoja ja Lamoca ei ollut yhtä hyvä kuin alkuviikosta, mutta liikkui kuitenkin tosi hyvin!

Kisojen jälkeisen maanantaina menin Lamocalla ja meillä oli ns. paulauttelupäivä. Lamoca sai koko tunnin liikkua pitkällä kaulalla matalassa muodossa ja mentiin oikeastaan vain kaikki askellajit läpi ja käynnissä vähän väistöjä. Ravissa tavoiteltiin vain hyvää ja rentoa ravia, kuten laukassakin ja laukassa saatiin vähän työskennellä siinä että takaset työntää kunnolla.


Kahdella viimeisimmällä kouluvalkkatunnilla en ole Lamocalla saanut mennä, mutta joka viikko olen silti Lamocan selkään päässyt perjantain tunnilla. Kaksi kertaa ollaan menty koulua ja kerran esteitä. Esteillä oli välillä kontrolli vähän hukassa, mutta loppua kohden alkoi malttiakin löytymään vähän. Eilen tuuppailtiin koulua ja tehtiin ihan sujuvia laukkavolttejakin!
Lamocaa olen hoitanut ihan normaalisti, ostin Lamocalle uudet päitset joissa on söpöjä ankka kuvioita. Ensi viikolla menen hihsiin ja Lamoca saa sieltä jotain kivoja tuliaisia! Huomenna mennään Jonna Aaltosen kouluvalmennukseen ihan hyvillä mielin, koska Lamoca oli eilen niin hyvä.


1 kommentti: