sunnuntai 30. lokakuuta 2016

336. Kasvaako pienet ponit jos oikein kovasti toivoo?


Parisen viikkoa sitten menin Bellellä kouluvalkassa ja tunnin aikana toivoin tosiaankin että Belle kasvaisi vähän isommaksi. Poni on niin hieno ja kehityskelpoinen, mutta eiköhän se pian löydä jonkun sopivan pikkuratsastajan joka osaa arvostaa sitä vaikka se ei tallin helpoin poni olekkaan.

Tunnilla Bellellä riitti vauhtia taas ja vaikka kuinka. Helpolta vaikuttanut tehtävä oli yllättävän haastava kun poni olisi halunnut tehdä nopeusennätyksen. En edes huijaa, meinattiin saada laukkaympyrällä isommat hevoset kiinni. Oltiin siis kaikki (=neljä ratsukkoa) samalla laukkaympyrällä ja aina Outin kohdalle muutama askel ravia ja takaisin laukkaan. Raviaskeleet olivat meillä kaikkea muuta kuin rauhallisia, mutta loppua kohden saatiin vähän malttia mukaan.

Lopputunti työskenneltiin aika itsenäisesti käynnissä ja ravissa ja ponista tulikin aika mukavan tuntuinen. Malttoi ihan toisella tavalla kuin alkutunnista, käynnissä ihan tosi hyvin, mutta ravissa välillä lähti jalat vähän viemään.

Valkan jälkeisenä maanantaina mentiin maastoon meidän toiveesta, kun oltaisiin joka tapauksessa menty tosi kevyesti. Lamoca oli tuttuun tapaan todella innokas ja vinkui ja hyppeli taas alkuun. Laukkapätkällä se oli ihan tohkeissaan korvat tötteröllä. Raukka oli ihan hiessä maaston jälkeen, kun oli käynyt ihan ylikierroksilla koko maaston.Tämän viikon maanantaina mentiin Lamocan kanssa mahdollisesti tämän vuoden viimeiset ulkotreenit ja meni ihan ok. Lamoca ei ollut mitenkään erityisen hyvä ratsastaa, mutta kaikki tehtävät suoritettiin tasaisen varmasti. Esimerkiksi avotaivutus pituushalkaisijalla sujui tosi hyvin ja meillä säilyi linja sekä hyvä taivutus.

Toivottavasti taas huomenna päästään treenamaan Lamocan kanssa, koska tällä hetkellä minulla on niin paljon motivaatiota Lamocan kanssa treenaamiseen, Syksyn ekat tunnit meni todella hyvin, mutta nyt viimeisin kuukausi ollaan taas vähän haparoitu. Mutta treeniä treeniä.
Perjantaina menin Dillellä ja heppa oli tosi kiva ratsastaa! Harjoiteltiin aika paljon suoraa ratsastamista, nin että tultiin joka sivulta n. 10 metriä uran sisäpuolelle. Tehtiin alkuun käynnissä väistöjä uran sisäpuolelle ja Dille kuunteli todella hyvin ulkopohkeen eikä heittänyt seinälle. Ravissa tehtiin voltteja ja laukassa tultiin taas uran sisäpuolelle.

DL on niin kiva hevonen ja tosi hyvä ratsastaa! Sillä onkin kiva mennä silloin kun en saa Lamocaa, koska Dille on taas ihan erilainen ja sen kanssa saa keksittyä ihan muihin asioihin kuin Lamocan kanssa.


1 kommentti: