keskiviikko 18. toukokuuta 2016

298. Missä ryhti?

Perjantaina olin rästitunnilla ja menin Lilillä, heppa on oikein kiva ja osaava mutta meidän yhteistyö ei ihan toiminut. Lili oli minun makuuni ihan liian iso sekä liian herkkä ja "kouluhevosmainen". Tehtiin tunnilla volttikahdeksikkoa ravissa sekä käynti-laukka siirtymiä. Laukannostot olivatkin ihan super, mutta laukasta käyntiin ei ihan niin super.

Lauantaina olin myös tunnilla ja menin Lamocalla. Aloitettiin alkuun käynnissä tekemään pohkeenväistöä uralta keskelle kenttää ja sieltä takaisin uralle. Alkuun pidätteet eivät meinanneet millään mennä läpi, jolloin ei takaosakaan malttanut polkea ristiin vaan livisti paikalta. Pian lisättiin tehtävään myös ravia sekä käynti-ravi siirtymiä ja Lamoca oli näissä oikein reippaana menossa. Lamoca on muutenkin piristynyt tosi paljon kesän tullessa ja on aina innokkaana menossa mukana!

Kun tehtiin väistöt ravissa saatiin takajalat jo paljon paremmin mukaan, mutta ei vieläkään saatu ihan sitä haluttua tasaisuutta sekä rauhallisuutta. Ravissa Lamoca oli tosi hyvä, mutta minun täytyy itse kiinnittää paljon enemmän huomiota omaan ryhtiin sillä näytän Jonnan mukaan Notredamen kellonsoittajalta.


Oikeassa kierroksessa meidän laukkatehtävä ei ollut ihan niin simppeli kuin yleensä nimittäin ensin ravista pysähdys ja pysähdyksestä suoraan raviin ja ravista laukannosto ja laukasta raviin josta taas pysähdys ja niin edelleen. Tämä oli meille hyvä tehtävä sillä Lamoca piti oikeasti saada heti laukanjälkeen kontrolliin eikä jatkaa sitä puolta kierrosta ihan täyttä ravia. Yritin saada näiden siirtymien välissä aina ravin kunnolla hallintaan etten vain kiirehtinyt siirtymästä toiseen.

Vasemmalle tehtiin laukannostot käynnistä ja laukasta takaisin käyntiin. Saatiin laukannostoista pääosin tosi hyviä ja napakoita, mikä on paljon parannusta talveen sillä silloin kaikki oli lähinnä ajolähtöjä. Laukasta käyntiin sujui alkuun ihan hyvin, mutta mitä enemmän saatiin laukkaa alle sitä kovemmat kierrokset rupesi Lamocan päässä käymään jolloin laukan jälkeen tuli aina ainakin viisi askelta ravia. Loppuraveissa Lamoca sai venyttää eteen-alas sekä asettelin ja taivuttelin heppaa molemmissa suunnissa.
6 kommenttia:

 1. Minua vähän nauratti toi notredamen kellonsoittaja juttu :D toivotaan että saat ryhtisi korjattua. Kiva postaus ja hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 2. Sun istunta vaikuttaa muuten todella kivalta ja siistiltä, mutta omaan silmään jalustimia voisi vähän pidentää ja selkää suoristaa. Kun selkäsi olisi suorempana, kulkisivat hepatkin varmasti paremmin, kun istunta olisi tasaisempi :) En kyllä ole mikään ammattilainen, mutta näin omien kokemusten ja entisen könötyksen ja nykyisen suoran istunnan jälkeen omat kokemukset ovat tällaiset. Toki opettajat tietävät asiasta minua paremmin, ja juurikin sen takia käyt tunneilla, jotta voit korjata omaa istuntaasi :) Tässä vain tällainen pieni vinkki.
  Ja jalustimista sen verran, että se oma istuntakin suoristuu lähes pakosta, jos jalustimesi olisivat kouluratsastuksessa 1-2 reikää pidemmät. Itse olen kokenut tämän keinon tehokkaaksi :D

  Mutta muuten ratsastat tosi hienosti niin Lillillä kuin Lamocallakin ! Ihana postaus ja rakastan tätä sun ulkoasua- niin hienosti tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikolla pidensin jalustimia Lamocalla jo yhdellä reiällä, katsotaan pystynkö enää tuosta pidentämään! :D Mutta ainankin jo nyt huomasin että saan kantapäät pidettyä paljon paremmin alhaalla "oikeilla" koulujalustimilla. Ja tuohon selän suoruuteen alan nyt itsekkin kiinnittämään paljon enemmän huomiota, sillä ei hevonenkaan voi olla ryhdissä jos en minäkään ole... :D
   Kiitos paljon tosi kivasta kommentista, pisti vielä vähän miettimään sitä omaa istuntaa. Ja tykkään itsekkin tosi paljon tästä Annan tekemästä ulkoasusta :)

   Poista
 3. Hienosti ratsastat Lamocalla, eikä sun ja Lillinkään meno näytä sen hassummalta! Kun tästä vielä kehityt, niin wau, teistä kuullaan vielä! :D

  VastaaPoista